Kapustový prejt

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salám jemný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 167.7 mg
  • Draslík 1284.5 mg
  • Vláknina 11218 mg
  • Vitamín A 11218 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 312.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu rozpůlíme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Kapustu umeleme spolu s cibulí a salámem. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek a rozšlehaná vejce.

  • 3

    Žemle nakrájené na kostičky zalijeme vlahým mlékem a necháme vsáknout. Vymačkáme je a vmícháme do kapustové hmoty, podle potřeby zahustíme strouhankou a navršíme do vymazaného a vysypaného pekáče.

  • 4

    Prejt pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu