Mrkev dušená zahuštěná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Vývar z hovězích kostí
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 409 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 412.2 mg
  • Vláknina 11429.2 mg
  • Vitamín A 11429.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a oloupanou mrkev nakrájíme na stejně velké hranolky, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a podlijeme vývarem.

  • 2

    Přikryté dusíme 10 minut, šťáva se téměř vydusí. Poté přidáme do šťávy po hoblinkách kousek másla, smíchaného se lžičkou mouky, povaříme.

Komentáře k receptu