Vejce v mletém mase

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Maso mleté - mix
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 259.3 mg
  • Draslík 151.1 mg
  • Vláknina 2097.2 mg
  • Vitamín A 2097.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na hniličko, oloupeme a obalíme v nasekaných natích, smíchaných s hořčicí.

  • 2

    Mleté maso promícháme se solí, pepřem, jemně nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Podle potřeby zahustíme sójovou moukou.

  • 3

    Směs rozdělíme na 4 díly, v každém obalíme vejce, v horkém oleji je zvolna osmažíme.

  • 4

    Hotová vejce rozkrojíme a upravíme na mísu.

Komentáře k receptu