Vejce zapékaná v žemlích

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 300.3 mg
  • Draslík 257.4 mg
  • Vláknina 2329.8 mg
  • Vitamín A 2329.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    S žemlí skrojíme vršek a střídku vydlabeme. Uvnitř je potřeme máslem.

  • 2

    Oloupaná rajčata nakrájíme na kousky, do každé žemle dáme lžíci rajčat, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce.

  • 3

    Naplněné žemle urovnáme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s nasekanou cibulí a pokapeme osolenou smetanou. Zapečeme v troubě dorůžova.

  • 4

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu