Hrušky se sýrovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 50 g Mandle plátky
  • 100 g Sýr Ricotta
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 2 ks Hrušky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 468 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 225.3 mg
  • Vláknina 5216.8 mg
  • Vitamín A 5216.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rokfór (nebo Nivu) nadrobno nakrájíme a vidličkou rozmělníme. Přidáme ricottu a utřeme dohladka. Krém osolíme a opepříme.

  • 2

    Omyté hrušky rozpůlíme a odstraníme jádřince. Řezné plochy potřeme citronovou šťávou.

  • 3

    Z připraveného sýrového krému vypíchneme dvěma lžícemi čtyři noky a upravíme je na půlky hrušek. Rozdělíme na talíře a každou hrušku ozdobíme kuličkami omytého vína, snítkami kopru a mandlovými lupínky.

Komentáře k receptu