Staročeská kapří polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 500 g Kapr obecný
  • 200 g Chléb konzumní
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 91.5 mg
  • Draslík 1019.1 mg
  • Vláknina 32702.2 mg
  • Vitamín A 32702.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do 1,5 l studené vody rozlámeme tvrdší chléb, přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, celý pepř, zázvor, celou skořici, šafrán, víno a sůl, vše vaříme přibližně hodinu.

  • 2

    Potom do polévky přidáme očištěné, naporcované rybí maso, 10 minut zvolna povaříme, následně porce vyjmeme, zbavíme kůže a kostí - ty vrátíme do polévky.

  • 3

    Obrané maso nekrájíme, v celých kouscích je vložíme na rozpuštěné máslo. Na maso přecedíme polévku, prolisujeme rozvařený chléb a cibuli. Vše necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a podáváme.

Komentáře k receptu