Krakonošův oheň

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Víno červené
  • 250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 289 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 968 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 91.6 mg
  • Draslík 1114.6 mg
  • Vláknina 952.8 mg
  • Vitamín A 952.8 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme, osolíme, opepříme a necháme odležet.

  • 2

    Na pánvičce rozpálíme olej a maso krátce prudce orestujeme, aby se zatáhlo. Pak zmírníme oheň, podléváme vývarem a dusíme doměkka.

  • 3

    Maso přendáme a udržujeme teplé. Pánvičku se šťávou z masa opět rozpálíme, přidáme vývar a přilijeme červené víno. Omáčku zredukujeme, přidáme kolečka cibule, ta dusíme až změknou, pak přilijeme smetanu, přidáme chilli koření a lžičku hořčice. Zasypeme hladkou moukou, vše smícháme a necháme povařit. Do omáčky vrátíme maso a to ohřejeme.

Komentáře k receptu