Hovězí přírodní plátky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 25 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 120 g Tuk
  • 250 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1029 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 54.9 mg
  • Draslík 38 mg
  • Vláknina 1218 mg
  • Vitamín A 1218 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně naklepeme, na okraji nařízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, mírně ji osmažíme na zbylé dávce tuku, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.

  • 3

    Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 4

    Nakonec šťávu procedíme na plátky masa, přisolíme podle chuti a ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu