Hovězí pečeně přírodní (základní předpis)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 336 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 51.1 mg
  • Draslík 453.4 mg
  • Vláknina 3082.9 mg
  • Vitamín A 3082.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme.

  • 2

    Cibuli drobně pokrájíme a osmahneme na větší části másla. Poté přidáme maso a opečeme ze všech stran. Opepříme,mírně podlijeme a dáme péct do trouby. Z počátku pečeme maso přikryté, poté bez poklice.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu rozředíme vývarem. Zahustíme moučným máslem připraveným z druhé části másla a mouky. Chvíli povaříme a poté přecedíme.

  • 4

    Maso podlijeme částí omáčky a zbytek omáčky podáváme zvlášť.

  • 5

    Přílohou může být dušená zelenina, brambory, knedlíky, kompoty, rýže, krokety, opečené brambory.

Komentáře k receptu