Kotlety plněné šunkou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Hrášek v mírně slaném nálevu
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 257.2 mg
  • Draslík 591.1 mg
  • Vláknina 850 mg
  • Vitamín A 850 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme náplň. 200 gramů šunky nakrájíme na kostičky, osmažíme na lžíci másla s dvěma vejci. Vejce za stálého míchání necháme ztuhnout, poté odstavíme a vmícháme tři lžíce okapaného hrášku.

  • 2

    Silnější kotlety omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme v kotletách kapsu, poté kotlety opatrně naklepeme. Kapsu naplníme čtvrtinou náplně, okraj kapsy sepneme jehlami. Takto připravené kotlety osolíme, vložíme do rendlíku na zpěněnou cibuli nakrájenou na kostičky a po obou stranách opečeme. Dbáme, aby se cibule nepřipálila.

  • 3

    Poté kotlety zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Podle potřeby podléváme a občas kotlety obrátíme. Po čtyřiceti minutách by mělo být maso měkké. Vyjmeme je na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí a půl lžičkou hořčice.

  • 4

    Kotlety podáváme na nahřátých talířích a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu