Třená žemlovka s jablky a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Ořechy lískové pražené
  • 30 g Žemle tuková
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Strouhanka
  • 10 g Cukr moučkový
  • 40 g Rozinky tmavé
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 179.7 mg
  • Draslík 195.7 mg
  • Vláknina 5120 mg
  • Vitamín A 5120 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 640.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme s cukrem, přidáme žloutky, nasekané, opražené oříšky, očištěné rozinky, na plátky nakrájené a v mléce namočené housky a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Pekáč vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozetřeme do něj polovinu připravené hmoty. Poklademe jablky nakrájenými na plátky a zakryjeme zbytkem hmoty. Zvolna pečeme v předehřáté troubě cca 30 min.

  • 3

    Hotovou žemlovku přemístíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu