Srnčí guláš s celerem a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 150 g Celer bulvový
  • 500 g Cibule
  • 150 g Jablka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Bobkový list
  • 5 g Jalovec
  • 2 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 120 g Olej rostlinný
  • 900 g Srnčí plec
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 1500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1001 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 169.5 mg
  • Draslík 1103.2 mg
  • Vláknina 11587 mg
  • Vitamín A 11587 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí plec vykostíme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, celer očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a spolu s celerem nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V hrnci rozpálíme polovinu oleje, přidáme dvě třetiny cibule, osmahneme, přidáme maso, kosti z vykošťování, orestujeme. Osolíme, opepříme, zasypeme mletou paprikou, okořeníme kmínem, jalovcem, bobkovým listem, rajčatovým protlakem, podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka. Mezitím si vedle v pánvi rozpálíme zbytek oleje, přisypeme celer s jablky a osmahneme. Přilijeme do guláše, dolijeme vodu, zahustíme jíškou a dodusíme.

  • 3

    Před podáváním vyndáme celé koření, kosti a podáváme s vařeným bramborem. Porce guláše posypeme zbytkem cibule.

Komentáře k receptu