Žampióny smažené v pivním trojobalu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Žampiony čerstvé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 366.2 mg
  • Vláknina 2446.4 mg
  • Vitamín A 2446.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z žampiónů odřízneme nožičky, hlavičky očistíme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    Okapané hlavičky hub potom postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí, a nakonec ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, obalené houby v něm z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu