Mléčná omáčka se sušenými hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 1.5 dl Zakysaná smetana
  • 0.22 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 polévková lžíce Houby sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 212.2 mg
  • Draslík 264.9 mg
  • Vláknina 2478 mg
  • Vitamín A 2478 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 392.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté sušené hříbky namočíme na 30 minut do 3 dl studené vody. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno. V misce rozmixujeme mléko se zakysanou smetanou, moukou a žloutky.

  • 2

    V hrnci na másle zpěníme cibuli, jakmile začne růžovět, přidáme scezené a okapané houby, sůl, pepř, mletý kmín, promícháme s cibulí a přilijeme vroucí vodu (6 dl). Pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí hub. Přidáme ocet, provaříme a za stálého míchání přilijeme mléko se smetanou. Stále mícháme a vaříme 1-2 minuty, případně dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu