Vdolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1587 kcal
- Sacharidy 207 g
- Tuky 68 g
- Sodík 97098 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 166.2 mg
- Draslík 276.3 mg
- Vláknina 7700 mg
- Vitamín A 7700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 75.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do připravené mouky rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, přidáme vejce, špetku soli, rozpuštěné sádlo, vlažné mléko a zaděláme těsto tak, aby nebylo příliš husté.
-
2
Necháme těsto vykynout. Rozválíme na plát silný asi 2 cm a vykrajujeme sklenkou nebo menším hrnečkem kolečka, která necháme opět kynout.
-
3
Vdolky pečeme na pomaštěném plechu po obou stranách.
-
4
Po upečení je potřeme povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem nebo perníkem. Rovněž je můžeme posypat mletým mákem smíchaným s cukrem, lžičkou vanilkového cukru a přelít rozpuštěným máslem.