Tvrarohový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 240 g Cukr moučkový
  • 140 g Cukr moučkový
  • 140 g Tuk rostlinný
  • 750 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Tuk
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 kg Tvaroh jemný
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 721 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 104.5 mg
  • Vláknina 2547.5 mg
  • Vitamín A 2547.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto:

  • 2

    Z tuku, cukru, vajec, mouky a prášku do pečiva vypracujeme hladké těsto. Odložíme do chladu asi na 20 minut.

  • 3

    Těsto vyválíme v placku na pomoučeném vále a přendáme na předem vymazaný plech.

  • 5

    Tvarohová náplň:

  • 6

    Ušleháme 1 celé vejce se 2 žloutky, 200 g cukru a citronovou šťávou.

  • 7

    Přidáme střídavě mléko s oběma vanilkovými pudinky a tvaroh.

  • 8

    Hladký krém z tvarohu nalijeme na těsto a stěrkou pečlivě uhladíme.

  • 9

    Koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

  • 11

    Sníh:

  • 12

    Mezitím si ušleháme ze zbylých bílků tuhý sníh, do kterého zamícháme cukr.

  • 13

    Sníh ozdobně nastříkáme na zapečenou tvarohovou hmotu a ještě vložíme dopéct asi na 10 minut.

  • 15

    Koláč necháme prochladnout, pocukrujeme a nakrájíme na řezy.

  • 16

    Je velmi chutný.

Komentáře k receptu