Lahůdkové brambory s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 500 g Brambory
  • 150 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 150 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 3 ks Hrušky
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 802 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 67.6 mg
  • Draslík 831.7 mg
  • Vláknina 14783.8 mg
  • Vitamín A 14783.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory, rozkrájíme podélně na půlky a na vypouklé straně uděláme několik hlubokých zářezů.

  • 2

    Vymažeme tukem pekáč a dno poklademe bramborami tak, aby byly zářezy nahoru. Osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme 20 minut.

  • 3

    Připravíme další suroviny. Rozpůlíme a jadřinců zbavíme hrušky. Rozkrájíme na silné plátky podélně.Na nudličky nakrájíme slaninu. Hermelín a nivu na tenké plátky. Vlašské ořechy vyloupeme a rozpůlíme.

  • 4

    Na mírně upečené brambory narovnáme plátky hrušek, rozdělíme na ně slaninu, sýry a půlky jader vlašských ořechů.

  • 5

    20 minut zapékáme.

  • 6

    Hotový pokrm ozdobíme brusinkovým kompotem.

Komentáře k receptu