Hovězí žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 2 špetka Muškátový květ
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 0.52 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 274 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 280.8 mg
  • Draslík 191 mg
  • Vláknina 176.4 mg
  • Vitamín A 176.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě žemle nakrájíme na kostičky a v pánvi na rozpáleném másle je osmažíme dozlatova. Petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. 2 tvrdé žemle nastrouháme a strouhanku v misce utřeme s máslem. Dáme ji do hrnce, zalijeme hovězí vývarem (5 dl) a polévku přivedeme k varu.

  • 2

    Pomalu vaříme asi 10 minut. V 5 dl studeného hovězího vývaru rozšleháme žloutky a přilijeme je do vařící polévky. Promícháme, přidáme muškátový květ, pepř a polévku dochutíme solí. Na talíře rozdělíme osmažené žemle, přelijeme polévkou, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu