Pečená babucha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 149.4 mg
  • Draslík 1112 mg
  • Vláknina 13410.2 mg
  • Vitamín A 13410.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme brambory. Nastrouháme je nahrubo do mísy. Očištěný česnek prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přisypeme hladkou mouku, majoránku, pepř a sůl. Přidáme vejce a těsto dobře promícháme.

  • 2

    Plech vytřeme sádlem, těsto rozetřeme po plechu, po povrchu poklademe tenké plátky másla a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 35-40 minut dozlatova. Okraje babuchy musí mít zlatohnědou křupavou kůrku. Horkou babuchu nakrájíme na obdélníky a hned podáváme.

Komentáře k receptu