Medové bramborky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 330 g Brambory vařené ve slupce
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cukr skořicový
  • 2 špetka Sůl
  • 1.3 dl Mléko plnotučné
  • 0.22 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 8 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 398.9 mg
  • Vláknina 7025 mg
  • Vitamín A 7025 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 208.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené teplé brambory ve slupce oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, 2 žloutky, lžíci moučkového cukru, 1.3 dl mléka, 2 špetky soli a těsto dobře promícháme. 2 bílky vyšleháme na tuhý sníh a zlehka je zapracujeme do těsta.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Plnou lžičkou vykrajujeme noky a klademe je do rozpáleného omastku. Smažíme je z každé strany dozlatova. Horké rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem a polijeme roztopeným medem (2-3 lžíce na porci). Servírujeme hned teplé.

Komentáře k receptu