Mandlový pstruh

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Mandle loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 499 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 857.2 mg
  • Vláknina 23957.2 mg
  • Vitamín A 23957.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané mandle pokrájíme na menší kousky. V teflonové pánvičce si je osmažíme dozlatova, dáme je do misky a promícháme je s čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Citrón dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a odložíme.

  • 2

    Očištěné, omyté a osušené pstruhy osolíme, posypeme drceným kmínem a obalíme ho v hladké mouce. Ve větší pánvi si rozpálíme máslo s olejem a pstruhy osmažíme z každé strany dozlatova. Horké upečené pstruhy vyjmeme, hned je nahusto posypeme mandlemi, ozdobíme kolečky citrónu a podáváme.

Komentáře k receptu