Zapékané fazolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazolky mražené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 40 g Strouhanka
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 62.2 mg
  • Draslík 337.2 mg
  • Vláknina 7360.8 mg
  • Vitamín A 7360.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmahneme dozlatova v pánvi na 60 g rozehřátého másla. Přisypeme hladkou mouku a osmažíme ji na jíšku, do které před dokončením smažení přisypeme mletou sladkou papriku. Tu jenom zamícháme a ihned zalijeme vlažnou vodou a přivedeme k varu. Do vřící směsi vložíme rozmrazené fazolky, přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a povaříme 5 minut.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem a připravené fazolky vlijeme do mísy. Na fazolky naskládáme na tenké plátky nakrájený česnek, posypeme strouhankou, nakonec ještě jemně nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Takto připravené jídlo se zapékací mísou vložíme do předehřáté trouby, kde fazolky zapékáme 20-25 minut. Následovně je vytáhneme z trouby, přiklopíme, necháme jídlo odpočinout.

  • 4

    Zapečené fazolky rozdělíme na úhledné porce, které pokládáme na jednotlivé talíře a jídlo servírujeme.

Komentáře k receptu