Caparanda z Krkonoš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 400 g Zelí kysané
  • 50 g Husí sádlo
  • 1 l Mléko - podmáslí
  • 3 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 1022.1 mg
  • Vláknina 13800 mg
  • Vitamín A 13800 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 471.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  • 2

    V hrnci si rozpálíme husí sádlo, dáme na ně nastrouhané brambory, osolíme podle chuti, promícháme a zalijeme horkým mlékem (2dl).

  • 3

    Za stálého míchání brambory dusíme doměkka. podle potřeby dolijeme mléko (1dl).

  • 4

    Krkonošskou caparandu podáváme se syrovým kysaným zelím a ke každé porci podáváme podmáslí.

Komentáře k receptu