Bramborová baba s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 60 g Slanina vepřová
  • 120 g Klobása uzená
  • 120 g Uzené maso vařené
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Šalotka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 25.2 mg
  • Draslík 548 mg
  • Vláknina 5087.6 mg
  • Vitamín A 5087.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 392.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy.

  • 2

    Přidáme k nim česnek, sůl, majoránku, pepř, drcený kmín, mléko, hladkou mouku, strouhanku, směs dobře promícháme.

  • 3

    Šalotku, slaninu, vařené uzené a pikantní klobásu pokrájíme nadrobno a přimícháme do bramborového těsta.

  • 4

    Plech vymažeme sádlem, bramborové těsto na něj nalijeme, rozetřeme, posypeme strouhankou. Dáme ho do předem vyhřáté trouby upéct. Pečeme při 220 °C přibližně 30-40 minut. Okraje a povrch je zlatohnědý a křupavý.

  • 5

    Upečenou babu pokrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu