Vafle s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Tuňák v oleji
  • 100 g Cibulka jarní
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 83.5 mg
  • Draslík 512.8 mg
  • Vláknina 5100.6 mg
  • Vitamín A 5100.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 509.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuňáka vybereme z konzervy, nakrájíme na malé kousky, necháme okapat, vložíme do vhodné nádoby, přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, podle chutě osolíme, opepříme, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávu, zamícháme a odložíme do ledničky.

  • 2

    Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, promícháme, přidáme sůl, teplé máslo, nasekanou petrželovou nať, vejce, nakonec vlijeme mléko a vše vyšleháme na hladké těsto. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odpočinout.

  • 3

    Vaflovou formu dobře vymažeme olejem, rozehřejeme a naběračkou vlijeme dostatečné množství těsta. Vafli opečeme. V pečení pokračujeme, dokud máme těsto.

  • 4

    Hotové vafle pokládáme na talíře, přidáme připraveného tuňáka a podáváme.

Komentáře k receptu