Svíčková na moravský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Hovězí svíčková
  • 500 ml Voda pitná
  • 150 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Marmeláda šípková
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 584.7 mg
  • Vláknina 240.7 mg
  • Vitamín A 240.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celý kus masa osolíme, opepříme a okmínujeme.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme polovinu oleje a maso na něm smažíme 15 minut ze všech stran. Tuk vylijeme, přidáme druhou polovinu oleje a smažíme pozvolna dalších 15 minut. Opět olej vylijeme, přidáme lžíci másla, podlijeme vodou a dáme dopéct na 10 minut do předehřáté trouby.

  • 3

    Maso vyndáme, přidáme lžíci marmelády, povaříme pár minut, zahustíme solamylem, necháme zhoustnout a odstavíme.

  • 4

    Před podáváním maso nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu