Roštěnky po moravsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 30 g Strouhanka
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 760.8 mg
  • Vláknina 9650.3 mg
  • Vitamín A 9650.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.

  • 2

    Maso vyjmeme a na olej přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Trochu orestujeme, přidáme papriku a kmín. Promícháme a vrátíme zpátky plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme 45 minut. Nyní přidáme brambory pokrájené na kostičky a celer nastrouhaný nahrubo. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Můžeme zahustit strouhankou.

Komentáře k receptu