Vepřový řízek olomoucký

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová kýta
  • 40 g Šunka dušená
  • 120 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Strouhanka
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Citrony
  • 400 g Bramborová kaše
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 983 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 158.9 mg
  • Draslík 669.3 mg
  • Vláknina 4455 mg
  • Vitamín A 4455 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na tenké plátky a po jednom plátku položíme na řízky. Přidáme po jednom kolečku olomouckých tvarůžků, přehneme napůl a zpevníme párátky. Plněné řízky obalíme v mouce, namočíme v rozkvedlaném vejci a nakonec obalíme ve strouhance.

  • 2

    Smažíme v rozpáleném sádle dozlatova, upravíme na talíře, doplníme bramborovou kaší a ozdobíme plátkem citronu.

Komentáře k receptu