Těšínská štrůdla s uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 700 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 3 polévková lžíce Hera
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1140 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 201.1 mg
  • Draslík 197.5 mg
  • Vláknina 4799 mg
  • Vitamín A 4799 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 249 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, promícháme se špetkou cukru a necháme vzejít kvásek, pak přidáme mouku, 2 žloutky, vlažnou roztopenou Heru, sůl, pepř a zaděláme těsto, které zakryjeme a necháme v teple vykynout.

  • 2

    Na kostičky pokrájíme vařené uzené maso. Na vál si položíme pečící papír a těsto na něm rozválíme na placku silnou 1 cm. Na ni rozprostřeme uzené maso a těsto s masem zabalíme do závinu. Opatrně i s pečícím papírem vložíme závin na plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190°C dozlatova přibližně 40 minut.

  • 3

    Upečený závin necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu