Velikonoční beránek bez vážení

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 8 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Brusinky sušené
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 212.5 mg
  • Draslík 74.8 mg
  • Vláknina 654.5 mg
  • Vitamín A 654.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme 5 žloutků, přidáme 5 lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme 8 lžic polohrubé mouky, 1 lžíci citrónové kůry, 0.5 lžíce citrónové šťávy, promícháme se žloutky a postupně přidáme 2 lžíce horké vody. Nakonec do těsta zamícháme omyté sušené brusinky.

  • 2

    Z 5 bílků elektrickou metlou vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.

  • 3

    Formu na beránka vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 185 °C přibližně 30-40 minut dozlatova.

  • 4

    Beránka servírujeme na míse po vychlazení.

Komentáře k receptu