Beránek velikonoční z piškotového těsta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 240 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 177.7 mg
  • Draslík 71.2 mg
  • Vláknina 2469.3 mg
  • Vitamín A 2469.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky třeme s polovinou cukru do pěny. Přidáme vanilkový cukr, kůru z 1/4 citronu a 3 lžíce citronové šťávy.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh a po částech do něj zašleháme zbylý cukr. Sníh přidáme ke žloutkové pěně a lehce vmícháme mouku.

  • 3

    Formu vymastíme tuhým máslem, vysypeme strouhankou a naplníme těstem.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut.

  • 5

    Hotového beránka pocukrujeme a z hrozinek uděláme oči.

Komentáře k receptu