Bramborový salát s jablky a restovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Brambory vařené ve slupce
  • 250 g Celer bulvový
  • 150 g Cibule
  • 300 g Hrášek
  • 200 g Jablka
  • 14 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 150 g Okurky nakládané
  • 15 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 150 g Petržel kořen
  • 250 g Majonéza
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 1252 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 75.3 mg
  • Draslík 703.5 mg
  • Vláknina 14746 mg
  • Vitamín A 14746 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Mražený hrášek nasypeme do vroucí vody, povaříme 3 minuty a scedíme. Očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli také na kostičky, oloupaná jablka bez jádřinců na větší nudličky. Kyselé okurky pokrájíme na kolečka.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mrkev, celer, petržel a zeleninu zvolna restujeme asi 8 minut. Zelenina musí zůstat křupavá. Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, vsypeme do mísy, přidáme restovanou zeleninu, jablka, hrášek, pokrájená vařená vajíčka, cibuli, okurky, osolíme a opepříme. Majonézu naředíme lákem z okurek, dobře promícháme a přimícháme do salátu.

  • 3

    Salát servírujeme v porcelánové nebo skleněné salátové míse.

Komentáře k receptu