Bramborové husí krky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 17 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 203.1 mg
- Draslík 544.5 mg
- Vláknina 6928 mg
- Vitamín A 6928 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Den předem brambory omyjeme, vložíme do 1 litru vody, uvaříme do měkka. Vaříme přibližně 20 - 25 minut. 
- 
                                2Druhý den brambory nastrouháme, v míse je smícháme s 5 lžícemi hrubé mouky, lžící dětské krupičky, přidáme ještě 2 žloutky a sůl. 
- 
                                3Směs dobře promícháme, dáme na pomoučněný vál, rukama důkladně vypracujeme bramborové těsto. 
- 
                                4Těsto rozdělíme na dvě části, z každé vytvoříme dlouhou šišku o průměru přibližně 5 cm, ostrým nožem nakrájíme dílky asi 1,5 cm široké a z nich vytvarujeme šištičky - husí krky. 
- 
                                5V hrnci přivedeme k varu přibližně 3 litry vody, knedlíky opatrně ponoříme, vaříme pomalu 5 - 8 minut, vařečkou je hned na začátku vaření nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu. Vyjmeme je děrovanou vařečkou, dáme do mísy. 
- 
                                6V pánvi na másle osmažíme strouhanku s krystalovým cukrem do zlatova. Přidáme k uvařeným šiškám, promícháme a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        