Kopřivové bramboráky se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 400 g Brambory
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Kopřiva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.11 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 457 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 78.3 mg
  • Draslík 654.6 mg
  • Vláknina 12298 mg
  • Vitamín A 12298 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé jarní kopřivy omyjeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou (2 l). Po 30 sekundách je scedíme a necháme okapat, potom je velmi drobně pokrájíme a dáme do mísy.

  • 2

    Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme ke kopřivám. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme též ke kopřivám. Přimícháme ještě hladkou mouku, vejce, prolisovaný česnek, sůl, kmín, pepř a majoránku. Vše důkladně promícháme.

  • 3

    V pánvi si dno potřeme olejem štětcem na pečení a když je dostatečně rozpálený, malou naběračkou naléváme těsto, rozetřeme ho a bramboráky smažíme z každé strany dozlatova. Podáváme je horké.

Komentáře k receptu