Lokše z brambor a zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 kg Brambory
  • 5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 14.6 mg
  • Draslík 518.5 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Zelí vymačkáme a nakrájíme najemno. Nastrouhané brambory v míse smícháme s nakrájeným zelím, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto.

  • 2

    Těsto rozdělíme na kousky, z kterých vytvoříme malé placičky. Pečeme je na suchém plechu nebo pánvi z obou stran, upečené omastíme rozpuštěným sádlem.

Komentáře k receptu