Moravské krůtí medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.55 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 252.7 mg
  • Draslík 591.8 mg
  • Vláknina 52.8 mg
  • Vitamín A 52.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na menší plátky, které naklepeme, potřeme olejem, pokapeme citronovu šťávou, opepříme a osolíme. Medailonky pak obalíme postupně v mouce a vejcích rozšlehaných s pivem.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm z obou stran opečeme doměkka a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu