Škvarkové bramborové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřové škvarky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 3 l Voda pitná
  • 0.5 kg Pšeničná krupice
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.09 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 902 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 194.5 mg
  • Vláknina 8700 mg
  • Vitamín A 8700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Větší bramboru omyjeme a uvaříme ve slupce. Vychladlou bramboru oloupeme a najemno nastrouháme. Vepřové škvarky jemně umeleme. Housky nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno.

  • 2

    V míse smícháme nastrouhanou bramboru, krupici, vejce, umleté škvarky, kostičky housek a mléko do těsta a vytvoříme z něj malé kulaté knedlíky.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a knedlíky v ní vaříme přibližně 20 minut.

  • 4

    Během vaření knedlíků v pánvi rozehřejeme sádlo a krátce na něm osmažíme nakrájenou cibuli.

  • 5

    Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je osmaženou cibulí a podáváme.

Komentáře k receptu