Frgál s makovou náplní

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mouka polohrubá
  • 40 g Cukr krupice
  • 10 g Droždí
  • 50 g Máslo
  • 250 g Náplň maková
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 ml Voda pitná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce drobenka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 23.3 mg
  • Vláknina 2283.3 mg
  • Vitamín A 2283.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, cukr a 1 lžíci hladké mouky. Necháme asi 20 minut kynout kvásek.

  • 2

    Potom přidáme změklé máslo, zbylou mouku, špetku soli a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme kynout 30 minut na teplém místě.

  • 3

    Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost dna remosky.

  • 4

    Remosku vymažeme olejem a vyložíme připraveným těstem. Těsto potřeme náplní a posypeme drobenkou. Necháme chvíli kynout a potom upečeme.

Komentáře k receptu