Velikonoční kůzlecí pečínka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 812 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1161 mg
- Bílkoviny 110 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 322.4 mg
- Draslík 2079.6 mg
- Vláknina 420 mg
- Vitamín A 420 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu si předehřejeme na 160°C. Kýtu z kůzlete očistíme od blan, omyjeme ji a osušíme. Celou hlavičku česneku (asi 8 stroužků) očistíme, stroužky prolisujeme a promícháme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky. 
- 
                                2Celou kýtu potřeme utřeným česnekem, vložíme ji do pekáče na 1/2 plátků slaniny, povrch kýty pokryjeme 2/2 plátků ze slaniny. Pekáč zakryjeme poklicí a vložíme na spodní rošt do trouby. Maso budeme péct pomalu 3-4 hodiny. 1 -2 za hodinu ho polijeme výpekem a otočíme. Přibližně 10-15 minut před dopečením troubu zapneme na 200°C, poklici odebereme a maso pečeme do zlatohněda. 
- 
                                3Kůzlecí pečínku naporcujeme a hned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        