Polévka se švestkami, zelím a fazolemi
Suroviny
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 1.09 dl Olej slunečnicový
- 0.5 kg Fazole
- 0.5 kg Zelí kysané
- 0.5 kg Švestky sušené
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 116 g
- Tuky 20 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 649.9 mg
- Vláknina 17329.8 mg
- Vitamín A 17329.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 7.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Fazole namočíme do vody a necháme přes noc nabobtnat. 
- 
                                2Do jiné nádoby namočíme švestky a necháme je 30 minut namočené. 
- 
                                3V hrnci na rozpáleném 1 dl oleje osmahneme nakrájenou cibuli, posypeme sladkou paprikou, zamícháme, zalijeme fazolemi spolu s vodou, přiklopíme poklicí a necháme vařit 90 minut. K fazolím přidáme kysané zelí a vaříme dalších asi 15 minut. 
- 
                                4Namočené švestky scedíme, vypeckujeme a přidáme je do hrnce, ve kterém vaříme fazole a zelí. Všechno spolu povaříme ještě 15 minut. 
- 
                                5Na pánvičce rozehřejeme 1 dl oleje, přidáme mouku, uděláme zásmažku, kterou vsypeme do polévky a zahustíme ji. 
- 
                                6Když máme všechny suroviny uvařené, polévku osolíme, opepříme, podle chuti přidáme cukr a nasekanou petrželku. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        