Omáčka s pikantní klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Sádlo škvařené
  • 200 g Klobása - Čabajka
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 94.6 mg
  • Vláknina 2591.8 mg
  • Vitamín A 2591.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásu uvaříme zvlášť ve vodě, kterou necháme k dalšímu vaření.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, mouku a opražíme dozlatova. Jíšku zalijeme vodou, ve které se vařila klobása a povaříme přibližně 15 minut.

  • 3

    Uvařenou klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme ji do hotové omáčky.

  • 4

    Na konci vaření rozkvedláme v hrníčku vejce, vylijeme je do omáčky, kterou ještě dochutíme solí, pepřem a šťávou z citrónu.

Komentáře k receptu