Guláš se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 600 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Cibule
  • 1 hrst Houby sušené
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1378 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 1846.7 mg
  • Vláknina 5290 mg
  • Vitamín A 5290 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme do vody na 30 minut. V hrnci na sádle osmažíme na drobno nasekanou cibuli. Přidáme na kostky nakrájené maso, posypeme červenou paprikou, houby scedíme, nakrájíme a vmícháme je k masu. osolíme, dáme kečup, prolisovaný česnek, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě dusíme 20 minut.

  • 2

    Zelí nakrájíme na tenké proužky, přidáme do hrnce a dusíme dalších 30 minut. Když máme guláš uvařený, rozkvedláme smetanu, vmícháme ji do guláše, dochutíme pepřem, solí, nakrájíme petrželovou nať, dáme do hrnce a zamícháme.

  • 3

    Ještě teplý guláš podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu