Moravský guláš se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 300 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 200 g Tuk
  • 2 g Kmín celý
  • 1600 g Zelí hlávkové bílé
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 462 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1294 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 65.5 mg
  • Draslík 974 mg
  • Vláknina 15314 mg
  • Vitamín A 15314 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na tuku dorůžova a přidáme mletou papriku a kmín. V tomto základu opečeme maso.

  • 3

    Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, zalijeme trochou vlažné vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby teplou vodou.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme.

  • 5

    Do připravené šťávy přidáme brambory nakrájené na drobné kostky a očištěné hlávkové zelí, nakrájené na nudličky.

  • 6

    Nakonec vše podusíme, vložíme maso, podle chuti přisolíme a ještě povaříme.

Komentáře k receptu