Povidlové pirohy
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1070 kcal
- Sacharidy 156 g
- Tuky 40 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 205 mg
- Draslík 707.4 mg
- Vláknina 15070 mg
- Vitamín A 15070 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve slupce uvařené a vychladlé brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme na vál, kam jsme už nasypali mouku, přidáme vejce, sůl, měkký tvaroh a vypracujeme těsto, které na vále rozválíme na 3 cm silnou placku. Nakrájíme na čtverce, do každého čtverce dáme lžičku povidel, spojíme do trojúhelníku a okraje pomocí palců pořádně slepíme. Pirohy uvaříme ve vodě. Když vyplavou nahoru, jsou uvařené. Z vody je vybereme děravou vařečkou, dáváme do mísy, polijeme máslem a posypeme ořechy. 
- 
                                2Máslo rozehřejeme na pánvičce do růžova, ořechy pomeleme, osladíme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        