Housková polévka na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 10 g Bobkový list
  • 5 g Nové koření celé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Muškátový květ
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 926 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 820 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 499.1 mg
  • Draslík 73.4 mg
  • Vláknina 4346 mg
  • Vitamín A 4346 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev očistíme, jemně nastrouháme, housky nakrájíme a vše dáme do hrnce s osolenou vodou, kde je povaříme asi 20 minut, potom je dáme vychladnout a rozmixujeme.

  • 2

    Vrátíme zpět na sporák, přidáme bujón, bobkový list, muškátový květ, nové koření, máslo, smetanu rozmícháme se 4 žloutky, pomalu je vyléváme do polévky a důkladně mícháme. Povaříme asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu