Sklářská kyselice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Brambory
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 kávová lžička Pažitka
  • 1.4 l Voda pitná
  • 1 l Mléko acidofilní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 688.9 mg
  • Vláknina 8425 mg
  • Vitamín A 8425 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory ve slupce dobře omyjeme, dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme je doměkka. Uvařené brambory slijeme, oloupeme a pokrájíme na kostky.

  • 2

    Do vroucí osolené vody (0,4 l) vlijeme velmi husté kysané mléko (nepasterizované). Nemícháme, musí se nám samo ve vodě vysrážet na kousky tvarohu. Polévku podle chuti dosolíme. Omyjeme pažitku a drobně ji pokrájíme.

  • 3

    Na talíře dáme teplé rozkrájené brambory, lžičku pažitky, zalijeme je kyselicí a podáváme.

Komentáře k receptu