Hartmanická chlebovka se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 280 g Chléb samožitný
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana zakysaná 14%
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 64.2 mg
  • Draslík 53.3 mg
  • Vláknina 531 mg
  • Vitamín A 531 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vody se solí, lžicí sádla a kmínem vložíme tvrdší chleba, který jsme rozlámali na malé kousky nebo pokrájeli na kostky. Chlebovku vaříme 30 minut.

  • 2

    Mezitím dáme do misky zakysanou smetanu a hladkou mouku. Rozmixujeme dohladka a 5 minut před koncem vaření přimícháme do polévky.

  • 3

    Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku, kterou odložíme do misky. Nakonec do polévky přidáme vejce, pažitku, promícháme, polévku dosolíme a podáváme.

Komentáře k receptu