Šumavské zamotance - rajnštrycle
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 30 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 282.8 mg
- Draslík 1110.3 mg
- Vláknina 14900 mg
- Vitamín A 14900 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 502.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté brambory uvaříme v 1.5 litru vody doměkka. Uvařené oloupeme a nastrouháme do mísy. Přidáme vejce, mouku a těsto dobře promísíme. Přendáme na pomoučený vále a těsto důkladně vypracujeme, nesmí se lepit, podle potřeby můžeme přidat mouku. 
- 
                                2Těsto rozválíme na sílu přibližně 6-7 mm a nakrájíme je na čtverečky 6 x 6 cm. Každý čtvereček úhlopříčně uprostřed rozřízneme jen 2 cm. Z každé protilehlé strany jeden roh čtverečku prostrčíme do rozříznutého otvoru. Takto upravené zamotance položíme do máslem vymazaného pekáčku těsně vedle sebe a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 190°C přibližně 15-20 minut. 
- 
                                3Mezitím v misce rozkvedláme vejce s mlékem a solí. Upečené motance přelijeme rozpuštěným máslem, rozkvedlanými vejci a znovu pečeme asi 5-7 minut na 220°C. Při dopékání musíme dát pozor, aby jsme motance nedopekli natvrdo. Upečené by měly být vláčné. 
- 
                                4Podáváme je horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        