Knedle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 3.7 dl Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 344.2 mg
  • Vláknina 8166.7 mg
  • Vitamín A 8166.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory dáme do 7 dl vody, uvaříme je doměkka, potom je slijeme a necháme vychladnout. Oloupeme je a nastrouháme do mísy. Přidáme k nim polovinu dávky soli a po částech zapracujeme hrubou mouku. Z těsta vytvoříme 2 šišky - knedle.

  • 2

    V hrnci si přivedeme k varu vodu se zbytkem soli. Knedle opatrně položíme do vroucí vody a pomalu je vaříme 20-25 minut. (Po 10 minutách je otočíme.) Uvařené vyjmeme z vody, špejlí je na několika místech propíchneme, potřeme je máslem, nakrájíme na plátky a podáváme.

Komentáře k receptu