Omáčka z tuřínu se skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Skopové maso přední
  • 300 g Vepřová kůže
  • 3 ks Tuřín
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 8 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1059 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 1790 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 242 mg
  • Draslík 537.6 mg
  • Vláknina 2961.3 mg
  • Vitamín A 2961.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso a vepřové kůže omyjeme a dáme do hrnce. Očistíme, oloupeme a omyjeme 3 tuříny, nakrájíme je na plátky a přidáme k masu. Dále přidáme 0.5 lžíce soli, bobkový list, celý pepř, přilijeme vodu a pod poklicí vše vaříme doměkka přibližně 90 minut.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku.

  • 3

    Když je maso s tuřínem měkké, vyjmeme je a pokrájíme na kousky. Kůže, pokud je má někdo rád, pokrájíme též, nebo je už do omáčky nedáváme. Přimícháme jíšku, necháme ji za stálého míchání rozvařit. Omáčka musí být dostatečně hustá. Vrátíme maso zpátky, omáčku dochutíme solí, pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu